ISW проаналізували удар ЗСУ по командному пункту в Бєлгородській області РФ наприкінці червня

За оцінкою ISW, Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю для боротьби з російськими збройними силами в Україні.

Удар по командному пункту російського полку в Бєлгородській області РФ наприкінці червня демонструє здатність України завдавати успішні удари по російських військових об’єктах на території Росії, використовуючи західну зброю, задля послаблення здатності Москви проводити наступальні операції в Україні. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За оцінкою ISW, Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю для боротьби з російськими збройними силами в Україні.

Супутникові знімки підтверджують, що наприкінці червня 2024 року Повітряні сили ЗСУ завдали успішного удару по командному пункту російського полку в Бєлгородській області, що ще раз демонструє, як Україна може зірвати російські наступальні операції, якщо Захід продовжить скасовувати обмеження на використання Україною свого озброєння для завдання ударів по військових об’єктах в Росії, наголошують аналітики Інституту.

Український Генштаб 22 червня повідомив, що українські ВПС завдали удару по командному пункту російського мотострілецького полку в Нехотєєвці Бєлгородської області РФ. Геолокаційні кадри удару показують, що командний пункт був розташований щонайменше за кілометр від російсько-українського кордону. Українські сили, ймовірно, використовували високоточну бомбу французького виробництва AASM Hammer. У ISW зауважують, що розташування командного пункту поблизу лінії фронту на півночі Харківської області дозволяє припустити, що він був задіяний в російських наступальних операціях на північ від Харкова.

Читайте також: Далекобійний ефект: Україна змусила Росію перекинути резерви на кордон

Західні партнери дозволили Україні використати свою зброю для ударів по території РФ, але не по всій. На Харківському напрямку це дало результати, оскільки просування військ РФ тут фактично зупинено.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: HIMARS без ATACMS (поки що): куди насправді США дозволили бити в Росії своєю зброєю?