Українські школярі здобули «срібло» та «бронзу» на міжнародній олімпіаді з географії у Таїланді – МОН

Учасники української команди на міжнародній шкільній олімпіаді з географії

Українські школярі здобули срібну та бронзову медалі на міжнародній олімпіаді з географії, що триває з 7 до 17 серпня у Канчанбурі (Таїланд), повідомляє Міністерство освіти і науки на своєму сайті.

Всього, за даними МОН, в олімпіаді взяли участь 156 учнів із 39 країн. Українська команда складалася із чотирьох десятикласників.

«Срібну медаль отримала Варвара Чернова, учениця Одеської спеціалізованої школи № 35 (вчитель – Бандурко Надія Вікторівна). «Бронзу» виборов Єгор Грушевий, десятикласник Вараської ЗОШ № 3 Рівненської області (вчитель - Чилій Валентина Григорівна)», – мовиться у повідомленні.

Окрім того, до команди увійшли Віктор Пасілецький із Броварів на Київщині, а також Ярослав Гаврилюк із Дубна Рівненської області.

Читайте також – МОН: учні з України здобули «золото» і «срібло» на Міжнародній олімпіаді з екології

Під час олімпіади учасники виконували теоретичні та практичні завдання про географічну оболонку Землі, а також брали участь у конкурсі дослідницьких проектів між групами, сформованими з представників різних країн.

Напередодні МОН повідомило, що на міжнародних шкільних олімпіадах із хімії та фізики українська команда здобула 9 нагород.