«Тисяча гривень за вакцинацію»: українці витратили 1,5 млрд грн, найбільше – на купівлю книжок

Програма виплат триватиме до 18 грудня 2022 року

З початку запуску програми єПідтримка понад 7,2 мільйона українців подали заявки в «Дії» на отримання 1000 гривень. Як повідомило Міністерство економіки, за чотири тижні дії програми громадянам виплачено близько 7 млрд грн – майже 1,5 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

«Зокрема, за видами витрат найпопулярнішими стали: книжкові магазини – 490 млн грн; кінотеатри – 386 млн грн; театри, концерти та розважальні послуги – 188 млн грн; залізничні та авіапасажирські перевезення – 180 млн грн; спорт – 146 млн грн», – йдеться в повідомленні.

За даними уряду, з другої половини січня 2022 року програму єПідтримка буде розширено – українці, віком від 60 років, матимуть можливість витратити кошти за програмою на придбання ліків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Укрзалізниця: за програмою «єПідтримка» придбали вже понад 100 тисяч квитків на поїзди

Відповідно до умов програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Програма стартувала 19 грудня 2021 року і триватиме рік – до 18 грудня 2022 року. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Очікується, що люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.