Секретна служба вивчає видалений твіт Маска. Він написав, що «ніхто навіть не намагається» вбити Байдена чи Гарріс

Бізнесмен Ілон Маск

Секретна служба США, яка відповідає за охорону президента та членів його родини, розпочала перевірку через твіт засновника SpaceX та власника соцмережі X Ілона Маска, повідомляє Bloomberg.

У відповідь на запит видання у Секретній службі заявили, що записи про повідомлення Маска «були зібрані з правоохоронною метою» і не розголошуються, оскільки це може стати на заваді проведенню необхідних процедур.

Як зазначає Axios, розслідування Секретної служби не означає, що Маска буде притягнуто до будь-якої відповідальності, але йому, ймовірно, потрібно буде довести, що він не становить загрози для президента Джо Байдена або кандидатки в президенти Камали Гарріс.

Ідеться про повідомлення, яке Маск написав увечері 15 вересня після спроби замаху на кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Маск перепостив твіт одного з користувачів соцмережі X, в якому говорилося: «Чому вони хочуть убити Дональда Трампа?» Свій репост Маск супроводжував таким повідомленням: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Камалу».

Користувачі закликали Маска видалити повідомлення, але він відмовлявся це зробити. Зрештою він видалив твіт наступного дня і заявив, що це був жарт.

Пост Маска розкритикували в Білому домі. «Як заявили президент Байден і віцепрезидентка Гарріс після вчорашніх тривожних новин, «у нашій країні немає місця політичному насильству чи будь-якому насильству», і «ми всі повинні зробити свій внесок у те, щоб цей інцидент не призвів до більшого насильства», – сказав представник адміністрації Байдена.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як нова спроба замаху на Трампа може вплинути на виборчу кампанію в США

15 вересня у місті Палм-Біч, штат Флорида, поряд із гольф-клубом Дональда Трампа, де кандидат у президенти США грав у гольф, сталася стрілянина. Невдовзі з’ясувалося, що стрілянину відкрили співробітники Секретної служби, які побачили ствол вогнепальної зброї в кущах на території гольф-клубу. Їх занепокоїв чоловік, який перебував на відстані від 300 до 500 метрів від Трампа. За деякий час цього чоловіка затримали. ФБР повідомило, що розслідує те, що сталося, як «спробу замаху на колишнього президента Трампа».