У Туреччині розповіли, коли корвет «Гетьман Іван Виговський» зможе вийти в море

Український корвет «Гетьман Іван Виговський» класу Ada у день спуску його на воду. Стамбул, Туреччина, 1 серпня 2024 року

Корвет «Гетьман Іван Виговський», що будується в Туреччині для України, здійснить своє перше плавання у 2026 році. Про це на церемонії з нагоди спуску на воду корвета «Гетьман Іван Виговський» сказав Озгюр Гюлерюз, генеральний директор турецької суднобудівної компанії STM, яка будує корвети.

«Будівництво другого корабля в рамках нашого проєкту почалося в 2022 році. Цей корабель здійснить своє перше плавання в 2026 році. Другий корабель буде переданий ВМС України в першому кварталі 2027 року», – сказав Гюлерюз, якого цитує агенція «Укрінформ».

Керівник STM нагадав про те, що проєкт з будівництва корветів для ВМС України було розпочато у 2020 році після зустрічей делегацій України та Туреччини.

«Хотів би наголосити, що ми завжди з Україною, яка переживає складний процес як держава, ми продовжуватимемо нашу роботу щодо зміцнення українського флоту», – додав він.

Читайте також: У Туреччині на воду спустили корвет «Гетьман Виговський» – ВМС

У Туреччині 1 серпня на воду спустили багатоцільовий корабель класу корвет «Гетьман Іван Виговський», який будують на замовлення України.

У жовтні 2022 року в Стамбулі на воду спустили перший корвет Ada для Військово-морських сил України з найменуванням «Гетьман Іван Мазепа». У серпні минулого року у Туреччині відбулася церемонія закладки ще одного корабля типу ADA для українських ВМС. Згодом стало відомо, що він носитиме ім’я гетьмана Івана Виговського.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мазепа і Виговський. В Туреччині будують уже другий корвет для України