З Туреччини до порту Чорноморськ прибув пором із 35 українцями на борту

Український прикордонник координує прибуття громадян України, порт Чорноморськ, Одеська область, 6 квітня 2020 року

Пором, який із 35 українцями на борту вирушив із турецького порту Карасу 4 квітня, прибув 6 квітня до українського Чорноморська, повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Громадяни України змогли повернутися на Батьківщину за сприяння МЗС та, зокрема, генерального консульства України в Стамбулі. Першими на борт судна піднялись спеціалісти Лабораторного центру МОЗ України на водному транспорті, які провели обстеження стану здоров’я всіх пасажирів та членів екіпажу. Симптомів захворювання не виявлено. Після цього прикордонники розпочали оформлення пасажирів та водіїв», – ідеться в повідомленні.

Відповідно до рішення уряду ці люди мають пройти обов’язкову обсервацію протягом 14 днів, про що всі громадяни підписали інформаційні згоди. Обсервацію вони будуть проходити в одному з визначених Одеською обласною державною адміністрацією місць. Пасажирів порому у супроводі співробітників Нацполіціі доправили до бази обсервації, де за станом їхнього здоров’я постійно будуть спостерігати медичні працівники.