Трамп: Саудівську Аравію чекає «покарання», якщо вбивство журналіста в консульстві підтвердиться

Дональд Трамп пообіцяв з’ясувати, що сталося з журналістом

Президент США Дональд Трамп заявляє, що на Саудівську Аравію чекає «суворе покарання», якщо виявиться, що зниклого журналіста Джамала Хашокджі вбили у саудівському консульстві в Стамбулі.

«Ми з’ясуємо, що сталося, і буде суворе покарання», – сказав Трамп 13 жовтня в інтерв’ю телеканалу CBS.

На запитання, чи міг віддати наказ про вбивство Хашокджі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман, Трамп відповів: «Ніхто поки що не знає, але ми, ймовірно, дізнаємося».

«Ми будемо дуже засмученими і розлюченими, якщо це виявиться так», – сказав президент США в інтерв’ю, яке повністю вийде в ефір 14 жовтня.

Раніше газета Independent із посиланням на джерела повідомила, що Велика Британія може запровадити санкції проти саудівських чиновників через зникнення журналіста Джамала Хашокджі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ердоган: Саудівська Аравія має довести, що зниклий журналіст залишив консульство в Стамбулі

Саудівський журналіст, який критикував політику Ер-Ріяда і співпрацював із західними виданнями, зокрема з The Washington Post, зник 2 жовтня. Він зайшов у будівлю генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі і більше не з’являвся. Турецька влада припускає, що журналіст був убитий. Саудівська Аравія це заперечує.

Напередодні Трамп заявив, що провів розмову з представниками влади Саудівської Аравії через зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашокджі. Він додав, що це «дуже погана ситуація» і пообіцяв з’ясувати, що сталося.