Трамп: розслідування Мюллера «нечесне і шкодить США»

16 вересня колишній голова президентської кампанії Трампа Пол Манафорт погодився на угоду зі слідством

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вчергове виступив із критикою «полювання на відьом» – так він називає розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

«Не було таємних змов із Росією, окрім змови президентської компанії (суперниці Трампа на виборах Гіларі – ред.) Клінтон, тож 17 злих демократів шукають все, що можуть знайти. Дуже нечесно і погано до країни! А ще не дозволено законом!» – заявив президент.

Раніше Трамп вже називав розслідування Мюллера незаконним, заявивши, що «дивиться на нього інакше».

Минулого тижня колишній голова виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт погодився на угоду зі сліством. Він визнав себе винним за звинуваченням у змові проти Сполучених Штатів і за звинуваченням у діях, що перешкоджали здійсненню правосуддя.

У серпні федеральне журі присяжних у штаті Вірджинія визнало Манафорта винним у податкових і банківських шахрайствах, пов’язаних із його роботою в 2010–2014 роках на попередницю «Опозиційного блоку» – українську Партію регіонів і тодішнього президента України Віктора Януковича, а після втечі Януковича і переформатування Партії регіонів – і на «Опоблок».

У червні 2016 року Манафорт, тоді голова передвиборчої кампанії кандидата в президента США Дональда Трампа, був присутній на зустрічі функціонерів з його оточення з громадянами Росії. Останні нібито мали в своєму розпорядженні компромат щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Розслідування Мюллера призвело до висунення обвинувачень уже 32 особам. Серед них також перший радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн, давній особистий адвокат Трампа Майкл Коен, який визнав свою вину.