Трамп стверджує, що казав Путіну про «удар по Москві» через Україну

Президент США Дональд Трамп (л) і російський лідер Володимир Путін, Гельсінкі, Фінляндія, липень 2018 року

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що погрожував президенту РФ Володимиру Путіну завдати удару по Москві через Україну. Про це Трамп сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal.

«Я сказав: «Володимире, якщо ти переслідуватимеш Україну, я вдарю тебе так сильно, що ти навіть не повіриш. Я завдам удару прямо по центру грьобаної Москви» (in the middle of fricking Moscow – ред.). Я сказав: «Ми друзі, я не хочу цього робити, але я не маю вибору», — розповів Трамп в інтерв’ю.

За словами Трампа, Путін відповів йому фразою «No way» (можна перекласти як «Не може бути», «Та ні»).

«Я сказав: «Тобі буде завдано такого удару, і я зніму ці чортові бані з твоєї голови». Бо знаєте, він живе під куполами», – додав експрезидент США.

Трамп не уточнив, коли і за яких обставин відбулася його розмова з Путіним. Як і в попередніх висловлюваннях на цю тему, Трамп додав, що у нього склалися «відмінні стосунки» з російським президентом, як і з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гарріс заявила, що не проводила б переговорів з Путіним без участі України

У серпні Дональд Трамп заявив в інтерв’ю бізнесменові Ілону Маску, що під час роботи на посаді президента США попереджав Володимира Путіна, що у разі нападу Росії на Україну «настануть погані дні». За словами Трампа, це був останній раз, коли він розмовляв із Путіним.