Трамп запросив додатковий захист через загрозу Ірану

Штаб Трампа, як повідомляється, попросив Секретну службу обмежити польоти над його резиденцією та місцями проведення заходів, а також встановити куленепробивне скло та надати військові транспортні засоби.

Передвиборний штаб кандидата в президенти США Дональда Трампа запросив додатковий захист останніми тижнями передвиборної кампанії. Про це у п'ятницю повідомила газета The Washington Post, посилаючись на джерела та електронні листи.

Штаб Трампа, як повідомляється, попросив Секретну службу обмежити польоти над його резиденцією та місцями проведення заходів, а також встановити куленепробивне скло та надати військові транспортні засоби. Прибічник Трампа, республіканець Майкл Волтц у своєму листі до Секретної служби попросив надати Трампу літак Збройних сил або додатковий захист для його приватного літака. Причиною занепокоєння стала загроза замаху Ірану.

Штаб Трампа раніше повідомив, що одержав від розвідки США інформацію про погрози. Проте наразі немає інформації про зв'язок Ірану з нещодавніми замахами на Трампа.

Під час виборчої кампанії на кандидата від республіканців було здійснено дві спроби замаху. Остання сталася 15 вересня під час гри у гольф у Флориді, коли зловмисника з гвинтівкою було помічено в кущах. Секретна служба вчасно запобігла замаху. Це сталося через два місяці після того, як Трамп був поранений у вухо внаслідок стрілянини на мітингу в Пенсільванії.

Президент США Джо Байден, коментуючи прохання передвиборного штабу кандидата, заявив, що Трамп має отримувати захист від Секретної служби як чинний президент. Байден також додав, що прохання Трампа про залучення військових буде задоволене, якщо це відповідає правилам захисту чинного президента, повідомляє Reuters.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США звинуватили членів Корпусу вартових ісламської революції у спробі зірвати вибори президента