США застерегли Іран від змов проти Трампа – ЗМІ

Співробітники розвідки США 24 вересня поінформували кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірні загрози замаху на нього з боку Ірану, заявили у кампанії Трампа

Сполучені Штати попередили іранський уряд щодо змов проти республіканця і кандидата в президенти Дональда Трампа і заявили, що Вашингтон розглядатиме будь-який замах на його життя як акт війни, повідомив 14 жовтня американський чиновник.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що президент США Джо Байден регулярно отримує інформацію про загрози і доручив своїй команді розібратися з іранськими змовами проти американців.

Як пише Reuters, за вказівкою Байдена високопосадовці США надіслали повідомлення на найвищі рівні іранського уряду з попередженням Тегерану припинити всі змови проти Трампа та колишніх американських чиновників, сказав чиновник. Іранцям повідомили, що Вашингтон розглядатиме це як акт війни, якщо буде здійснено будь-який замах на життя Трампа, сказав чиновник.

Іран заперечує втручання у справи США.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: у Каліфорнії озброєного чоловіка затримали поруч із передвиборним мітингом Трампа

Співробітники розвідки США 24 вересня поінформували кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірні загрози замаху на нього з боку Ірану, заявили у кампанії Трампа.

Там заявили: представники розвідки встановили, що загрози з боку Ірану «зросли за останні кілька місяців», і в США працюють над захистом Трампа і гарантуванням того, що це не вплине на вибори.

Читайте також: Трампу повідомили про ймовірні загрози для нього з боку Ірану, кажуть у його штабі

У ході передвиборної кампанії на Дональда Трампа було дві спроби замаху.

13 липня на мітингу в Пенсильванії по кандидату стріляли. Тоді загинув один із учасників мітингу, троє людей були поранені. Одна з куль прострелила Трампові вухо. Підозрюваного, 20-річного Томаса Меттью Крукса, застрелили на місці.

15 вересня на полі для гри в гольф, де грав Трамп, помітили 58-річного Раяна Рута. Охорона Трампа відкрила по підозрюваному вогонь, він спробував втекти, але його затримали.

Рут, згідно з позицією обвинувачення, планував застрелити кандидата в президенти з гвинтівки з оптичним прицілом. Звинувачення стверджує, що він написав записку, в якій повідомив, що хоче вбити Трампа. Рут провину заперечує.

Президент США Джо Байден повідомив журналістам, що наказав надати для охорони Трампа все, що вимагатиме його служба безпеки.

За даними The Washington Post і CBS News, команда Трампа запросила Білого дому військовий борт для передвиборних польотів кандидата. Крім того, у федеральної влади попросили забезпечити безпольотну зону над резиденцією політика і місцями проведення передвиборних заходів за його участю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Політичні убивства і замахи в історії США. У чому особливість замаху на Трампа