США: Трампа формально арештували і відпустили під заставу

Дональд Трамп робить заяву для преси після формального арешту

Колишній президент США Дональд Трамп 24 серпня був формально заарештований і відразу відпущений під заставу. Процедура пройшла у в’язниці міста Атланта. Окружна прокуратура округу Фултон, де розташована Атланта, висунула йому звинувачення в змові з метою незаконної зміни результатів президентських виборів у цьому окрузі.

Дональд Трамп прилетів до Атланти з Нью-Джерсі приватним літаком. У супроводі поліцейського ескорту він прибув до в’язниці, де у нього взяли відбитки пальців, а також зробили фото під арештом – процедура, яку проходять усі заарештовані.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дональд Трамп не визнав себе винним у «змові»

Через двадцять хвилин після прильоту він повернувся до аеропорту, де зробив кілька заяв для преси, наполягаючи на тому, що він не зробив нічого незаконного, назвавши звинувачення «пародією на правосуддя».

В обвинувальному висновку, оприлюдненому минулого тижня, міститься 13 звинувачень. У рамках цієї справи у порушенні законів штату Джорджія звинувачуються ще 18 осіб, серед яких радники та помічники Дональда Трампа.

Наступною процедурою в досудовому процесі має стати поява обвинувачених перед суддею, де їм формально висунуть звинувачення і поставлять запитання, чи визнають вони себе винними. Дональд Трамп може за згодою судді уникнути цієї процедури. Коли може розпочатися судовий процес над Дональдом Трампом, – невідомо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Допомога Україні стала однією з тем дебатів кандидатів у президенти США від Республіканської партії