Генштаб ЗСУ: війська РФ тиснуть, намагаючись просунутись у районі Торецька

Торецьк у вересні 2024 року

На Торецькому напрямку продовжуються бойові дії у семи локаціях – противник тисне, намагаючись просунутись у районі Торецька. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

На цьому напрямку загалом загарбники 13 разів штурмували.

За даними штабу, інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку – тут було 19 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських сил зберігається в районах Селидового, Мирнограду та Лисівки.

Читайте також: Війська РФ підійшли до Мирнограда: одночасно вдарили у лівий фланг ЗСУ на Курщині

Найбільше російських атаку було на Курахівському напрямку – 32. Тут російські загарбники намагалися просунутися в районах Новоселидівки, Максимільянівки, Ізмайлівки, Гірника, Зоряного, Курахового, Желанного Другого, Цукуриного, Курахівки, Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки та Водяного.

Також протягом дня російські війська атакували на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Времівському, Краматорському, Придніпровському напрямках. На Сіверському, Оріхівському та Гуляйпільському напрямках наступальних дій не було.

Загалом на фронті з початку доби відбулося 146 бойових зіткнень, 27 боїв ще тривають.

За даними начальника міської військової адміністрації Василя Чинчика, за минулу добу російським військам не вдалося просунутися у Торецьку на Донеччині, однак під контролем Збройних сил залишається лише половина міста.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Під контролем ЗСУ залишається 40-50% міста Торецьк на Донеччині – МВА