Журналіст Михайло Ткач каже про напад на нього під час зйомок: поліція почала розслідування

Журналіст «Української правди» розповів про те, що на нього було скоєно напад біля ресторану «Тандир» у Козині

Журналіст «Української правди» розповів про те, що на нього було скоєно напад біля ресторану «Тандир» у Козині.

У коментарі УП він уточнив, що ввечері в п’ятницю, 17 листопада, близько 23:20, він та його колеги «займалися зйомкою біля ресторану «Тандир» у Козині, потім вони помітили там автомобілі та колишніх високопосадовців з Офісу генпрокурора».

Під час зйомки «охорона одного з відвідувачів помітила журналістів, почала висвітлювати їх далеким світлом та блокувати їхній автомобіль», уточнив Ткач.

Ткач розповів, що коли він вийшов із машини та представився журналістом «Української правди», охоронці «почали його оточувати». Один із охоронців «ударив його камеру і завдав удару самому Ткачу».

Згодом стало відомо, що поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності.

У поліції уточнили, що заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до поліції не надходило.

«18 листопада журналіст звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу. Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура у подібних випадках», – додали правоохоронці.

Це вже не перший напад на знімальну групу журналіста.

13 лютого 2022 року в Дніпрі невідомі особи скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача. Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом нападу на журналістів.

15 лютого колишній міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що усі особи, причетні до порушення прав журналістів, установлені й будуть притягнуті до відповідальності.

16 лютого правоохоронці повідомили про підозру трьом особам у справі про напад на журналістів інтернет-видання «Українська правда», членів знімальної групи Михайла Ткача.

Your browser doesn’t support HTML5

Журналіст «Схем» Максим Савчук безперешкодно пройшов впритул до парламенту, хоча доступ в урядовий квартал обмежений