На Авдіївському напрямку сили РФ перегруповуються, підтягують резерви – Тарнавський

Бої за Авдіївку. Кадри відзняті III штурмовою бригадою ЗСУ. Лютий 2024 року

На Авдіївському напрямку російські війська перегруповуються, підтягують резерви, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

«На Авдіївському напрямку наші захисники й захисниці за минулу добу відбили 19 атак противника в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське. Ворог перегруповується, зазнавши величезних втрат під час авдіївської операції, підтягує резерви, знову активно задіює авіацію. Але й наші війська зміцнюють ешелоновану оборону, посилюються додатковими підрозділами, створюють нові вогневі позиції», – написав він у телеграмі.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський


За його словами, на Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати противника в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

Читайте також – Лиховій: сили РФ на Авдіївському напрямку, ймовірно, прагнуть здобути певні успіхи до «червоних дат» у лютому

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 17 лютого повідомив про виведення українських підрозділів з Авдіївки. Згодом командувач угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на Авдіївському напрямку українські військові закріпилися на «нових рубежах оборони».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Від танків «з воєнторгу» до наступу на Київ: чому Захід 10 років боявся назвати РФ агресором

У ЗСУ припускали, що, захопивши Авдіївку, російські сили можуть перегрупуватися й після цього перекинути війська на інші напрямки – це може бути як район Куп’янська на півночі, так і будь-який інший напрямок.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW розповіли, якими можуть бути подальші дії військ РФ на Авдіївському напрямку

Британська розвідка 20 лютого припустила, що у найближчі тижні Росія, ймовірно, намагатиметься поступово розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські ЗМІ повідомляють про смерть «воєнкора», який писав про втрати РФ у Авдіївці