Танки і системи ППО: Дуда й Науседа анонсували нову допомогу Україні на зустрічі у Львові

Під час тристоронньої зустрічі глави держав говорили про перспективи членства України до Європейського Союзу і кандидатство у НАТО

Президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда і Литви Гітанас Науседа зустрілись у Львові 11 січня в рамках «Люблінського трикутника». Глави держав говорили про загострення ситуації на фронті в Україні, про підготовку Росії до нової ескалації та постачання зброї для України.

«Сьогодні я привіз добрі новини для України: ми передаємо для України системи протиповітряної оборони, зенітні установки. Не було жодних політичних розбіжностей, всі політичні партії підтримали допомогу Україні», – сказав Науседа.

Тим часом Анджей Дуда повідомив, що Польща ухвалила рішення про передачу Україні танків Leopard.

Читайте також: Шольц про надання танків Україні: Берлін не піде на це сам

«Ми ухвалили рішення про передачу такої підтримки Україні з боку Польщі. Рота танків Leopard буде надана в рамках коаліції. Необхідно отримати офіційну згоду і побудувати міжнародну коаліцію. Ми ухвалили її сформувати. Перша група Leopard разом із іншими типами танків, сподіваюся, буде надана іншими країнами дуже скоро, щоб посилити оборонну спроможність України», – заявив Анджей Дуда.

Your browser doesn’t support HTML5

Президент Польщі про рішення передати Україні танки Leopard

Зеленський вказав на те, що одна держава не може забезпечити всі потреби України в озброєнні:

«Ми боремося з тисячами танків РФ. Нашим партнерам варто пожаліти наших людей, бо це є потенціал перемоги у цій війні, а не жаліти танків нашій державі. Очікуємо на позитивне рішення від інших держав про постачання танків західного зразку».

Your browser doesn’t support HTML5

Володимир Зеленський про важливість рішення надати Україні танки

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нова зустріч «Рамштайн» відбудеться наступного тижня – Столтенберґ

Під час тристоронньої зустрічі глави держав говорили про перспективи членства України до Європейського Союзу і кандидатство у НАТО.

Тристоронній формат «Люблінський трикутник» створений міністрами закордонних справ України,Польщі,Литви у липні 2020 року. Мета – координація дій задля захисту міжнародного права ,безпеки. Сьогодні ця взаємодія у контексті російської агресії проти України, як у тристоронній координації, так і в міжнародних організаціях: НАТО, ООН, ЄС, Раді Європи й ОБСЄ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кулеба про приїзд Бербок до Харкова: «Не сумніваюся щодо подальшої військової допомоги від Німеччини»