Сирський озвучив втрати російських сил у Курській області РФ

Москва на цій ділянці фронту втратила в особовому складі 17819 осіб, 6662 з них – безповоротно

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський озвучив втрати російських сил у Курській області РФ.

За його даними, від 8 серпня до цього часу російські війська на цій ділянці фронту втратили в особовому складі 17819 осіб, з них:

  • безповоротні – 6662 особи;
  • санітарні – 10446 осіб;
  • полонені – 711 осіб.

Також, за даними Сирського, Москва у Курській області, серед іншого, втратила 45 танків, 256 бойових броньованих машин, 565 одиниць автомобільної техніки, 99 артсистем та 5 реактивних систем залпового вогню.

Перевірити ці дані з інших джерел наразі неможливо.

Читайте також: Сирський заперечив заяву Путіна про нібито оточення українських сил у Курській області РФ

Раніше сьогодні президент України Володимир Зеленський після доповіді Сирського заявив, що ЗСУ у Курській області реалізовують свої завдання. За його словами, буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході та забезпечує відчутні російські втрати.

Російська армія намагалася відбити позиції ЗСУ на Курщині. На початку жовтня Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула з інших напрямків до Курської області близько 50 тисяч військових.

Читайте також: Курська операція два місяці потому – стратегічна оборона для ЗСУ чи валіза без ручки?

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

У МЗС заявляли, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області перед початком операції Сил оборони в цьому російському регіоні, а українські сили завадили цьому.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США вважають, що Україна може утримувати територію у Курській області ще місяці – Bloomberg