Сирський: Росія перекинула до Курської області з інших напрямків 50 тисяч військових

«Це, звичайно, полегшило нам умови для ведення оборонної операції» – Сирський

Росія перекинула з інших напрямків до Курської області близько 50 тисяч військових, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у документальному фільмі у телемарафоні.

За словами Сирського, таким чином російські сили послабили угрупування на інших напрямках, зокрема, Запорізькому, Херсонському та Краматорському.

«Це, звичайно, полегшило нам умови для ведення оборонної операції», – додав Сирський.

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області перед початком операції Сил оборони в цьому російському регіоні, а українські сили завадили цьому.

6 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що Курська операція ЗСУ є «важливим етапом війни», оскільки за достатньої підтримки партнерів Україна зможе тиснути на Росію «саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть». Зеленський також додав, що Курська операція дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США вважають, що Україна може утримувати територію у Курській області ще місяці – Bloomberg