На Бахмутському напрямку бійці ЗСУ «займають панівні висоти» – Сирський

Сирський зазначив, що бійці ЗСУ ведуть наступальні дії на окремих напрямках, «займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута»

Армія РФ намагається чинити «відчайдушний опір» наступу українських військових на Бахмутському напрямку, повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

За словами генерала, обстановка в смузі відповідальності Східного угруповання військ «залишається напруженою».

Сирський зазначив, що бійці ЗСУ ведуть наступальні дії на окремих напрямках, «займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута».

Your browser doesn’t support HTML5

Контрнаступ ЗСУ: коментар пресофіцера 112 бригади ТРО Андрія Ковальова

Військовий також уточнив, що «попри наступ ЗСУ на півдні та втрату території і населених пунктів на цьому напрямку, противник продовжує переміщувати окремі найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок, поєднуючи ці дії з потужним артилерійським вогнем та ударами штурмової і армійської авіації по позиціях українських військ».

Також, за інформацією Сирського, армія РФ «стабільно втрачає техніку під Бахмутом».

Ввечері 12 червня в Міністерстві оборони України повідомили результати просування українських військ на Бахмутському напрямку за тиждень. «За минулий тиждень на Бахмутському напрямку просування військ: лівий фланг – 1,5 км, правий фланг – 3,5 км», – написала написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр у телеграмі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська армія активно перекидає підрозділи на схід – Ковальов

За її словами, війська звільнили 16 квадратних кілометрів української території.

Перед цим речник Східного угруповання військ Збройних сил Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку бійці ЗСУ продовжують контратакувати «там, де є можливості». За його словами, українські війська «на флангах пройшли від 250 до 700 м, посунувши ворога».

У червні Збройні сили України звільнили на Донеччині села Макарівка, Нескучне, Благодатне та Сторожове, а в Запорізькій області – села Новодарівка, Левадне та Лобкове.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Квиток в один кінець: як Росія заганяє новобранців на війну проти України