Сили ППО збили 21 «шахед» і дві ракети Х-59 – командування

Командування додає, що для відбиття атаки залучили винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи (ілюстраційне фото)

Російські війська атакували регіони України вночі проти 29 листопада безпілотниками з напрямку російського Приморсько-Ахтарська, а також керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного простору окупованої Херсонщини, заявляють Повітряні сили вранці у середу.

«Усього в ударі було задіяно: 21 ударний БплА «Shahed-136/131»; 3 керовані авіаційні ракети Х-59. Основний напрямок удару безпілотників – Хмельниччина, ракет – південь країни», – йдеться в повідомленні.

Командування додає, що для відбиття атаки залучили винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України.

Читайте також: Українські військові вже знищили 15 російських «Кинджалів» – Ігнат

«В результаті бойової роти усі ворожі ударні БпЛА знищено в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей. Також знищено дві керовані авіаційні ракети на Миколаївщині. Третя – не досягла бажаної цілі!» – додають військові.

На початку доби 29 листопада Повітряні сили ЗСУ повідомили про «шахеди» у напрямку Старокостянтинова.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія завела в пункт базування один ракетоносій, проте два залишаються у Чорному морі – Сили оборони півдня