Швейцарія підтримає 14-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Пресслужба уряду країни вказує на важливість ефективного впровадження санкцій проти Росії

Уряд Швейцарії ухвалив подальші кроки на підтримку 14-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії – про це повідомила Федеральна рада країни 21 серпня.

«Федеральна рада вирішила ухвалити подальші заходи 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії. Вони включають уточнення заборон на російські алмази, що робить їх міжнародно узгодженими», – йдеться в повідомленні.

Пресслужба уряду країни вказує на важливість ефективного впровадження санкцій проти Росії.

Крім того, Федеральна рада продовжила терміни видачі дозволів на вилучення інвестицій з РФ. Це робиться для того, щоб швейцарські компанії могли законно припинити свою діяльність у Росії.

Читайте також: Сійярто: видача національних карт росіянам і білорусам «не становить ризику» для безпеки ЄС

Планується, що зміни набудуть чинності 27 серпня.

Швейцарський уряд нагадує, що 9 липня розширив санкційні списки проти Росії. Тоді Федеральний департамент економіки, освіти і досліджень Швейцарії наклав санкцій на ще 69 фізичних та 86 юридичних осіб.

24 червня Євросоюз затвердив 14-й пакет санкцій проти Росії через війну в Україні. Санкції стосуються 116 осіб і компаній, а також запроваджується заборона на транзит російського зрідженого природного газу через європейські порти. ЄС продовжить закуповувати такий газ із Росії, але заборонить його реекспорт. Також ЄС запровадив обмеження щодо «тіньового» російського флоту, під санкції потрапили 27 суден. Їм заборонили входити до європейських портів, компаніям ЄС заборонили надавати їм послуги.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Швейцарія запровадила санкції проти порушників прав людини в Білорусі