Керівник Служби безпеки Чехії назвав «російський імперіалізм» серед загроз світовій безпеці

Очільник Служби безпеки Чехії закликав усвідомити, що безпека в країні стосується кожного громадянина, адже «ми живемо на одній планеті»

Нинішня міжнародна ситуація у світі є надзвичайно напруженою, заявив керівник Служби безпеки (BIS) Чехії Міхал Куделка. За його словами, в ситуації, що склалася, головною загрозою нині є «російський імперіалізм, диверсії і розвідувальні операції Росії, Китаю й Ірану».

«Світ кипить і небезпечно балансує на межі глобального конфлікту. У цій ситуації BIS продовжуватиме робити все можливе, щоб сприяти захисту Чеської Республіки та її громадян», – сказав Куделка в інтерв’ю ČTK.

За його словами, нестабільності також сприяють міграція, ворожа пропаганда, загроза ісламського тероризму, зростання насамперед правого екстремізму, нелегальна торгівля зброєю, кібератаки чи можливе зловживання штучним інтелектом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Не можна гаяти часу». Як нова «вісь зла» провокує гонку озброєнь рівня «холодної війни»

Очільник Служби безпеки Чехії закликав усвідомити, що безпека в країні стосується кожного громадянина, адже «ми живемо на одній планеті».

На початку цього року голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер заявив, що Захід повинен готуватися до «всеосяжної війни» з Росією.

Раніше високопосадовець військового комітету НАТО заявив, що Альянс потребує «трансформації ведення війни» і закликав готуватися до епохи, в якій все може статися в будь-який час, в якій ми повинні очікувати несподіваного», зокрема війни.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) заявляли, що Путін вторгся в Україну в 2022 році не для того, щоб захистити Росію від загрози з боку НАТО, а для того, щоб послабити і остаточно знищити НАТО – ціль, яку він досі переслідує.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Інакше ми всі загинемо». Залужний у Лондоні звернувся до Заходу – головне