Суперник Трампа в Республіканській партії назвав Путіна «воєнним злочинцем»

Губернатор штату Флориди Рон ДеСантіс

Губернатор штату Флориди Рон ДеСантіс, який вважається головним суперником Дональда Трампа в боротьбі за висування в президенти США від Республіканської партії, назвав президента Росії Володимира Путіна «воєнним злочинцем». Про це він сказав в інтервʼю програмі Piers Morgan Uncensored на телеканалі Fox News.

«Гадаю, що він воєнний злочинець», – говорить політик в інтервʼю, фрагмент якого опублікував телеканал.

Журналіст Пірс Морґан поставив губернатору запитання, що він думає про Путіна. ДеСантіс відповів, що, на його думку, у російського президента «великі амбіції» і що він «ворожий» до США.

«Але те, що ми бачили, показує, що він не має звичайних можливостей реалізувати свої амбіції. Він, по суті, бензоколонка із купою ядерної зброї», – сказав губернатор.

Коментуючи рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт Путіна, ДеСантіс сказав, що, на його думку, російський президент має бути «притягнутий до відповідальності».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МЗС запрошує конкурента Трампа в Україну – побачити різницю між «суперечкою і війною»

The New York Times нагадує, що минулого тижня ДеСантіс в інтервʼю іншому ведучому Fox News Такеру Карлсону розкритикував політику президента США Джо Байдена щодо України. За його словами, у США є багато важливих національних інтересів і «подальше втягування в територіальну суперечку між Україною та Росією не входить до їхнього числа». Путіна він не згадував.

Слова губернатора про «територіальну суперечку» розкритикували, зокрема, деякі члени Республіканської партії в Конгресі, а також частина спонсорів партії. У цій заяві знайшли подібність із тим, що говорив експрезидент США Дональд Трамп, який стверджує, що міг би досягти мирної угоди, віддавши Росії частину українських територій. Він також заявляв, що війна в Україні не входить до життєвих інтересів США.

В новому інтервʼю ДеСантіс стверджує, що його коментар про «територіальну суперечку» було «неправильно інтерпретований». Він зазначив, що йому слід висловитися ясніше. Він назвав «очевидним», що Росія вторглася в Україну в 2022 році. Він також засудив анексію Криму в 2014 році.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: CNN: потенційний суперник Трампа в Республіканській партії змінив свою думку щодо підтримки України