Дрозденко: після вчорашньої атаки РФ у Сумах постраждали двоє людей, пошкоджені 10 будівель

Суми після російського обстрілу, 17 серпня 2024 року

Унаслідок вчорашньої російської атаки у Сумах постраждали двоє людей, пошкоджені 10 будівель, повідомив голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

«Вчора ми зафіксували пошкодження 10 будівель, сім з них – житлові, три – торгівельний центр, каналізаційна станція та дошкільний навчальний заклад. Всього по медичну допомогу звернулися дві особи», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, місцеві жителі постійно – і вдень, і вночі – чують вибухи. Більшість – це робота сил протиповітряної оборони.

«Однак не варто забувати, що після цієї роботи все одно є уламки, збиті частини кудись розлітаються, тому є випадки пошкоджень житлових кварталів», – додав Дрозденко.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил.

12 серпня очільник обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що російські війська активізували удари по прикордонних громадах Сумщини і нині в середньому застосовують проти регіону від 40 до 50 керованих авіаційних бомб на добу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На Сумщині для допуску до прикордонних районів запроваджують систему перепусток – МВА

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.