Ракетний удар по Сумах: число постраждалих зросло до 18, серед них шестеро дітей – прокуратура

Пожежний працює на місці російського ракетного удару у Сумах, 30 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

Кількість постраждалих унаслідок російського ракетного удару по Сумах зросла до 18, серед них шестеро дітей, повідомили в обласній прокуратурі вранці у понеділок.

Російські військові ввечері 1 вересня здійснили ракетний удар по центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитбудинку в Сумах. Будівля знаходиться серед житлового мікрорайону міста. На той час дітей у закладі не було.

«Однак постраждало вісімнадцять жителів навколишніх будинків, зокрема, три хлопчики, яким 7, 9 та 13 років, три дівчинки, яким 7, 15 та 17-років, девʼять жінок та троє чоловіків», – зазначили у прокуратурі.

Також пошкоджено шість багатоповерхових будинків.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Сумщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Масована атака ракетами на Харків: кількість постраждалих зросла до 47 людей – ДСНС