У Сумській області знешкодили 250-кілограмову російську авіабомбу і дрон – поліція

На Сумщині вибухотехніки знешкодили 250-кілограмову російську авіабомбу ФАБ-250 (фото ілюстративне)

На Сумщині вибухотехніки знешкодили 250-кілограмову російську авіабомбу ФАБ-250 і бойову частину збитого ударного безпілотника «Герань-2», повідомляє пресслужба Національної поліції.

Зазначається, що «після щоденних авіаційних ударів Росії по Україні, до поліції надходять повідомлення від громадян про виявлення ними збитих ворожих безпілотників, бойові частини яких не спрацювали, а також інших боєприпасів».

Правоохоронці кажуть, що 4 жовтня в одному з районів на Сумської області було виявлено збитий дрон «Герань-2», бойова частина якого не вибухнула під час падіння.

«Провівши огляд знайдених решток безпілотного літального апарату, вибухотехніки поліції здійснили знешкодження його бойової частини та вивезли вибухівку в безпечне місце для знищення», – зазначили у відомстві.

Також відомо, що 3 жовтня «на кукурудзяному полі у Сумському районі фахівці управління вибухотехнічної служби знешкодили та вивезли для знищення 250-кілограмову авіаційну бомбу росіян ФАБ-250 з універсальним модулем планування і корекції».

«Для того, щоб дістати цей вибухонебезпечний предмет з ґрунту, залучили спеціальну техніку», – зазначили у відомстві.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удари КАБами по центру – нові реалії Запоріжжя. Як протидіяти?