На Сумщині російські БПЛА вночі атакували енергооб’єкти – ОВА

За даними місцевої влади, через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів. Фото ілюстративне

Російські безпілотники вночі атакували об’єкти енергетичної системи на Сумщині, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

За даними місцевої влади, через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.

Об’єкти критичної інфраструктури – водоканали, лікарні та інші – підключені до систем резервного живлення, аварійні бригади поводять відновлювальні роботи, додають в ОВА.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 34 з 51 БПЛА, яким вночі Росія атакувала Україну. За даними місцевої влади, над Сумщиною сили ППО збили 16 «Шахедів».

Компанія Сумиобленерго повідомила, що через російський авіаудар були знеструмлені споживачі в Сумах, мережі Сумського, Конотопського, Охтирського районів електромереж, а також Білопільської, Буринської, Лебединської, Путивльської, Тростянецької, Краснопільської, В.Писарівської дільниць. Станом на 7:00 17 вересня 281 072 споживачі електроенергії в Сумській області залишалися без електроенергії.

Виконувач обов’язки міського голови Артем Кобзар інформував, що через російські удари по Сумах вода подається в місто з пониженим тиском, є проблеми з електропостачанням. За його словами, поранених та загиблих через атаку немає.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.