Українські військові публікують відео із центру Суджі в Курській області РФ

Будинок, зруйнований під час обстрілу міста Суджа Курської області, 6 серпня 2024 року

Військові з групи «Браво» 130 окремого розвідувального батальйону Збройних сил України опублікували 12 серпня у телеграмі відео проїзду центром міста Суджа в Курській області РФ.

З вікна бронеавтомобіля можна побачити Радянську площу, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

На відео немає жодного російського військового або мирного жителя.

Також користувачі у соціальних мережах поширюють відео, на якому видно наслідки бою у Суджі. Дата зйомки невідома.

Місто розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону з Сумською областю. Раніше в соціальних мережах вже зʼявлялося відео з українськими військовими у Суджі, аналітики VoxCheck у співпраці зі Суспільним припускали станом на 9 серпня, що ЗСУ можуть контролювати частину міста.

12 серпня Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії. На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території Російської Федерації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Супутникові знімки показують руйнування на газовимірювальній станції «Суджа» в Курській області РФ

Також сьогодні виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Значення операції у Курській області Росії і збій у роботі «пропагандистської машини» Кремля: аналітика