«Працювала на ФСБ»: СБУ повідомила про підозру очільниці Полтавського райсуду

З відкритих джерел відомо, що головою Полтавського районного суду Полтавської області є Лариса Богомолова

Служба безпеки повідомила про підозру у «державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану» очільниці Полтавського районного суду. За даними слідчих, ФСБ РФ завербувала її для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

«На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення РФ. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона «познайомилась» з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора. Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових», – повідомили в СБУ.

У відомстві кажуть, що підозрювана «закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними, якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів».

Повідомляється, що влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ заочно повідомила про підозру трьом членам окупаційної адміністрації Снігурівки

Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою, повідомили у відомстві.

З відкритих джерел відомо, що головою Полтавського районного суду Полтавської області є Лариса Богомолова. На цю посаду вона була обрана на початку листопада 2022 року «за результатами таємного голосування».