У Росії повідомили про загибель представника окупаційної адміністрації Херсонщини Стремоусова

За повідомленнями, офіційних підтверджень яких поки що немає, Стремоусов загинув у ДТП

Російські державні ЗМІ повідомили про те, що заступник голови призначеної Росією окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов загинув 9 листопада. За попередніми даними, офіційних підтверджень яких поки що немає, він розбився в автокатастрофі.

Про загибель Стремоусова, зокрема, повідомили російський військовий журналіст Семен Пегов, блогер Борис Рожин і державний канал RT. Детальні обставини того, що сталося, не повідомляють. За повідомленнями, ДТП сталася під Генічеськом.

Після захоплення Херсонської області російськими військами Стремоусов був головним спікером від Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вибух у Голій Пристані: окупанти повідомили про повністю зруйновану будівлю адміністрації

До лютневого вторгнення російської армії Стремоусов був регіональним політиком, організатором проросійських акцій і обіймав посади у місцевих відділеннях політичних рухів і партій, що орієнтувалися на Москву.

Російські війська захопили Херсон у перші дні війни, на початку березня.

3 листопада окупаційні сили РФ прибрали блокпости в Херсоні. Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич вважає, що зробили це, щоб створити ілюзію виходу з міста.

Цього ж дня повідомлялося, що з будівлі Херсонської обласної адміністрації в окупованому Херсоні зняли прапор Росії. Водночас начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, що це може бути провокацією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Русский мир» у Херсоні: хто такі Сальдо та Стремоусов? | Крим.Реалії