«Завдання сил РФ – не допустити просування ЗСУ»: речник Таврійського напрямку про звільнення Сторожевого

Українські військові 35-ї окремої бригади морської піхоти у звільненому від армії РФ селі Сторожеве на Донеччині. Скріншот з відео, яке оприлюднили 12 червня 2023 року

Звільнення села Сторожеве на Донеччині відбулось 11 червня у взаємодії з іншими силами оборони, розповів в ефірі Радіо Свобода речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Зробили це (звільнили Сторожеве – ред.) воїни 35 окремої морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Над Сторожевим знову майорить державний прапор України. Такі наслідки переходу до системних наступальних дій і ось локальні бої тут завершились просування вперед і це призвело до звільнення чергового населеного пункту. Я би хотів наголосити, що йдеться про деокупацію та звільнення української території, що б там не говорили російські пропагандисти і воєнкори, які маніпулюють і виконують свою місію у цій війні не на користь України», – додав Шершень в ефірі проєкту «Свобода.Ранок».

За його даними, втрати вбитими та полоненими армії РФ на Таврійському напрямку за минулу добу склали 387 осіб. В цілому протягом доби російські сили на Таврійському напрямку понад 400 разів обстріляли лінію фронту. За добу ЗСУ на Таврійському напрямку взяли у полон 28 російських військових, уточнив речник Сил оборони.

Українські військові 35-ї окремої бригади морської піхоти біля пошкодженого російського армійського автомобіля у звільненому від армії РФ селі Сторожеве на Донеччині. Скріншот з відео, яке оприлюднили 12 червня 2023 року

За інформацією речника Таврійського напрямку, завдання сил РФ – «не допустити подальше просування українських підрозділів».

«Тут ворог запекло обороняється ведуться важкі бої, а ми рухаємось далі. Треба наголосити, що якщо тут ми наступаємо, ведемо наступальні дії, то на Авдіївському напрямку ворог проводить у свою чергу наступальні дії у напрямку Авдіївки. Тут він успіху немає, ми обороняємось який вже день. Лише за останню ніч нашими захисниками тут було відбито два штурми», – наголосив Шершень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про 25 бойових зіткнень на 4 напрямках на сході України

11 червня стало відомо, що Сили оборони України звільнили від російських військових село Макарівка та «просунулися вперед на кількох напрямках, зокрема на Бахмутському», розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

12 червня військові повідомили про звільнення чергового населеного пункту на Донеччині – села Сторожеве.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: у РФ намагаються применшити «візуально підтверджені» наступи ЗСУ в двох областях
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ звільняють Донеччину: Міноборони підтверджує, військові розповідають деталі боїв