ЗМІ: Гарріс вважають найкращим кандидатом на заміну Байдена, якщо він вирішить не брати участі у виборах

Деякі впливові демократи запропонували альтернативи Байдену, окрім Камали Гарріс, включаючи популярних членів кабінету міністрів і губернаторів-демократів

Віцепрезидентка Камала Гарріс є найкращою альтернативою для заміни президента США Джо Байдена, якщо він вирішить не продовжувати свою передвиборчу кампанію, повідомили Reuters сім високопоставлених джерел у кампанії Байдена, Білому домі та Національному комітеті Демократичної партії, які обізнані з поточними дискусіями на цю тему.

Деякі впливові демократи запропонували альтернативи Байдену, окрім Гарріс, включаючи популярних членів кабінету міністрів і губернаторів-демократів, таких як Гевін Ньюсом з Каліфорнії, Гретхен Вітмер з Мічигану і Джош Шапіро з Пенсильванії. Але намагання обійти Гарріс – це видавання бажаного за дійсне, це буде майже неможливо, кажуть ці джерела, які не побажали бути названими.

За словами співрозмовників, 59-річна Гарріс, якщо її висунуть кандидатом від партії, отримає гроші, зібрані на кампанію Байдена, і успадкує інфраструктуру кампанії. Вона також має найвищу впізнаваність серед усіх альтернативних кандидатів і найвищий рейтинг серед демократів, які могли б серйозно розглядатися як кандидати, зазначили джерела.

У Сполучених Штатах ніколи не обирали жінку президентом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Родина Байдена переконала президента продовжити участь у виборах – CNN


Кампанія Байдена зібрала 3894 делегати після праймеріз штатів, залишивши лише кілька десятків «необов’язаних» делегатів. Очікується, що вони офіційно висуватимуть Байдена пізніше цього місяця на віртуальній зустрічі перед з’їздом демократів у серпні.

Виступ Байдена на перших дебатах проти республіканського суперника Дональда Трампа минулого тижня викликав хвилю занепокоєння в Демократичній партії. На думку багатьох критиків, дебати стали провальними для чинного президента. У Демократичній партії заговорили про «глибоку паніку» та зміну кандидата, а газета The Washington Post опублікувала список із 10 можливих імен тих політиків, хто міг би замінити Байдена.

В опитуванні CBS, проведеному через два дні після дебатів, 72% виборців, включно з багатьма демократами, висловили думку, що когнітивні здібності Байдена не дозволять йому виконувати роботу президента ще чотири роки. Ствердно на те саме питання щодо Трампа відповіли 49%.

Після дебатів сам Байден заявив, що також вважає їх невдалими, але запевнив, що не став би висувати свою кандидатуру на новий президентський термін, «якби не вірив усім серцем і душею», що може впоратися з роботою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден після дебатів: «Я знаю, що не дискутую так добре, як раніше»