По південному сходу США вдарив ураган «Хелен», повідомляють про трьох загиблих

Влада штату Джорджія повідомила про загибель двох людей, про одну загиблу людину повідомили у Флориді

По південно-східному узбережжю США вдарив потужний ураган «Хелен», повідомляють про щонайменше трьох загиблих, а також затоплені вулиці й зачинені аеропорти.

Влада штату Джорджія повідомила про загибель двох людей, про одну загиблу людину повідомили у Флориді.

Як заявив губернатор штату Флорида Рон Десантіс, швидкість вітру досягала 225 кілометрів на годину. Десантіс побоюється, що загиблих може бути більше – про них стане відомо, коли рятувальники розпочнуть роботу у міру відступу стихії.

Через ураган понад мільйон людей залишилися без електрики, в штаті затоплені вулиці і закриті аеропорти.

Національний центр спостереження за ураганами США попередив про «катастрофічні вітри» і небезпечні для життя штормові хвилі й сильні дощі внаслідок урагану, навіть коли він слабшатиме, просуваючись углиб країни.

Попередження про складні метеорологічні явища через ураган отримали понад 55 мільйонів американців.

Національна метеорологічна служба США заявила, що регіон на шляху шторму може постраждати надзвичайно сильно, з повенями, яких не було більше ніж століття.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ООН: рівень води в Тихому океані стрімко зростає

Ураган «Хелен» став 14-м за потужністю у США за всю історію спостереження.

Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії спостережень. Очікується, що таким стане поточний рік, побивши минулорічні температурні рекорди.

Через підвищення глобальної температури повені, посухи, лісові пожежі, шторми, хвилі холоду і спеки стаються частіше і стають інтенсивнішими. Стихійні лиха призводять до загибелі й міграції людей і тварин, руйнування будинків й інфраструктури, знищення земельних угідь.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Останнє десятиріччя стало найтеплішим за історію спостережень – метеорологи