ЗМІ: російський винищувач знову завдав удару по безпілотнику США над Сирією – це шостий випадок за місяць

На цьому зображенні показано, як російський винищувач летить поблизу американського безпілотника MQ-9 Reaper, 23 липня 2023 року.

Російський винищувач випустив сигнальні ракети та вразив американський безпілотник у небі над Сирією в середу, повідомляє агенція АР з посиланням на Білий дім.

Це шостий зареєстрований інцидент цього місяця та другий за останні 24 години, коли Сполучені Штати заявили, що російські військові літаки пролетіли небезпечно близько до американських пілотованих і безпілотних літаків, піддаючи екіпаж і літаки небезпеці та викликаючи питання про те, що США, можливо, доведеться зробити у відповідь.

Двоє офіційних осіб США підтвердили, що удар пошкодив дрон MQ-9 Reaper. Чиновники не були уповноважені публічно обговорювати це питання та говорили на умовах анонімності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Пентагоні відреагували на інцидент з російським винищувачем в Сирії

Під час інцидентів, що сталися за останні два дні, російські військові літаки випустили ракети, які вразили американські безпілотники MQ-9 Reaper. 23 липня вони пошкодили пропелер дрона, а у середу російські ракети влучили в безпілотник. У попередніх інцидентах російські літаки перехоплювали американські літаки на небезпечно близьких відстанях, включаючи один випадок з пілотованим літаком, який, за словами США, поставив під загрозу життя чотирьох американських членів екіпажу.