США: на посаду спікера Палати представників претендують дев’ять кандидатів

Колишній спікер Палати представників Кевін Маккарті виходить зі свого офісу через кілька годин після його усунення з посади. Вашингтон, США, 3 жовтня 2023 року

На посаду спікера Палати представників Конгресу США претендують дев’ять кандидатів, пише СNN.

Деякі з них є новими особами в перегонах, тоді як інші були тут раніше. Очікується, що республіканці Палати представників проведуть дискусії з кандидатами у понеділок увечері, хоча не ясно, чи зможе хтось із законодавців Республіканської партії отримати необхідну підтримку 217 голосів.

Нові кандидати зареєструвалися після того, як республіканці в Палаті представників відмовилися від кандидатури Джима Джордана на посаду спікера. Це сталося після третього голосування в Палаті 20 жовтня, на якому він не отримав достатньої підтримки.

Палата представників не має очільника і не зможе наразі відповісти на запит президента Джо Байдена щодо військової допомоги Україні.

Читайте також: Запит до Конгресу на понад 60 млрд доларів для України. Маркарова розповіла, на що передбачені кошти

Палата представників Конгресу США 3 жовтня проголосувала за усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади спікера. Маккарті звільнили через кілька днів після того, як він в останню мить успішно організував двопартійне голосування, щоб запобігти закриттю уряду.