США запровадили санкції проти Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль

Під обмеження потрапили 16 юридичних осіб та 23 танкери

Сполучені Штати розширили санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на його напад на Ізраїль 1 жовтня.

Як заявляє Мінфін США, ці дії посилюють фінансовий тиск на Іран, обмежуючи можливості режиму отримувати критично важливі доходи від продажу енергоносіїв для підриву стабільності в регіоні та нападу на партнерів і союзників США.

Під обмеження потрапили 16 юридичних осіб та 23 танкери за «свідому участь у значних операціях з купівлі, придбання, продажу, транспортування або збуту нафти».

Відповідно до рішення, Мінфін може накласти санкції на будь-яку особу, яка працює в нафтовому та нафтохімічному секторах іранської економіки.

Раніше повідомлялося, що США обговорюють з Ізраїлем удари по іранських нафтових об’єктах як відповідь на ракетну атаку Тегерана.

Читайте також: FT: Ізраїль та США обговорюють відповідь на атаку Ірану

1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це – відповідь на загибель союзників Ірану у боротьбі з Ізраїлем – лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США і ЄС) і «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bloomberg: ЄС готує санкції проти Ірану за постачання балістичних ракет до РФ