США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Пакет передбачає надання озброєння та обладнання на суму до 125 мільйонів доларів США.

Сполучені Штати оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Як йдеться у його заяві, він передбачає надання озброєння та обладнання на суму до 125 мільйонів доларів США.

«Ми будемо продовжувати співпрацювати з Конгресом, щоб просувати наші інтереси національної безпеки, допомагаючи Україні захистити себе та забезпечити своє майбутнє – майбутнє, в якому її люди... живуть безпечно в умовах стійкої та процвітаючої демократії», – зазначив Блінкен.

Читайте також: Посол США обговорила з новим спікером Палати представників важливість надання Україні допомоги

Напередодні агенція Reuters повідомляла, що 3 листопада адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про пакет військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів.

За даними Reuters, цей пакет передбачає надання боєприпасів з лазерним наведенням для знищення російських безпілотників на близько 300 мільйонів доларів. Пакет міститиме боєприпаси до ракетних систем NASAMS і HIMARS, снаряди калібру 105 і 155 міліметрів, протитанкову систему TOW, протипіхотні міни Claymore, стрілецьку зброя та десяток вантажівок. Проте журналісти зауважували, що пакет допомоги формується і його вміст може змінитися.

Після російського вторгнення США передали Україні безпекову допомогу на суму близько 44 мільярдів доларів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Була б зовсім інша ситуація» – Данілов про недостатні темпи Заходу в наданні зброї Україні