НАБУ: Офіс генпрокурора прагне вивести справу Татарова з підслідності бюро

Офіс генерального прокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність провадження щодо Татарова, забравши його в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки

Офіс генерального прокурора прагне вивести провадження стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова з підслідності Національного антикорупційного бюро України, повідомили в НАБУ.

«Зміна підозри одному з учасників злочину у справі надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта на нетяжку некорупційну статтю Кримінального кодексу України свідчить про штучне створення Офісом генпрокурора підґрунтя для виведення з-під відповідальності осіб, задіяних у вчиненні злочину, серед яких – заступник керівника Офісу президента», – заявили в НАБУ.

За даними бюро, 27 січня Офіс генпрокурора перекваліфікував злочин, інкриміновний колишньому народному депутату (ймовірно, президент «Укрбуду» Максиму Микитасю), на некорупційний (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

«Відтак начебто створено формальні підстави для усунення детективів НАБУ від розслідування резонансного злочину, співучасником якого є заступник керівника Офісу президента», – повідомили в бюро.

У прокуратурі наразі не коментували повідомлення НАБУ.

Офіс генерального прокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність провадження щодо Татарова, забравши його в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки. Через це засідання ВАКС про запобіжний захід Татарову переносили двічі.

Your browser doesn’t support HTML5

Прокуратура відкликала клопотання про запобіжний захід Татарову. Під судом запалили фальшфаєри

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу заступника Офісу президента Олега Татарова.

У НАБУ розкритикували дії ОГП і заявили, що вони мають на меті унеможливити обрання запобіжного заходу Татарову. У прокуратурі ситуацію не коментували.

Татаров заявив, що дізнався про зміну підслідності зі ЗМІ. Він збирається наполягати на проведенні всіх судових слухань, «щоб усі докази були досліджені і щоб суд дав незалежну і якісну оцінку всім доказам, які надав орган досудового розслідування».

Дезінфектори та мило на Банковій: під ОП вимагали звільнення Татарова – фоторепортаж

У НАБУ наголошують, що «мають докази того, що заступник керівника Офісу президента, у минулому – топпосадовець державної компанії «УкрБуд» – причетний до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України».

Олег Татаров заперечує свою причетність до злочинів.