«Справа Шеремета»: Антоненка залишили під вартою

Наступне судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Андрію Антоненку призначили на 16 березня

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Засідання перенесли через те, що один із присяжних не з’явився в залі суду.

Наступне судове засідання призначили на 16 березня.

Після цього між прихильниками Антоненка та правоохоронцями сталися сутички біля будівлі суду. Активісти намагалися не випустити автозак, у якому, ймовірно, перевозили підозрюваного. Поліція відтіснила мітингувальників. Після цього акція на підтримку Антоненка тривала близько пів години без інцидентів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Справа Шеремета: Антоненку дозволили перебувати за межами скляного боксу в апеляційному суді

Апеляційний суд Києва 10 лютого залишив без розгляду апеляційну скаргу захисту Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, та залишив рішення попередньої інстанції без змін.

Раніше, 2 лютого, Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Андрію Антоненку у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 2 квітня.

9 лютого суд продовжив слухання справи про вбивство журналіста Павла Шеремета по суті. В залі судових засідань продовжили досліджувати матеріали справи.

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства.