Підозрюваного у побитті військового у Смілі арештували – ОГП

Підозрюваного у побитті колишнього військовослужбовця у Смілі на Черкащині утримуватимуть під вартою

Підозрюваного у побитті колишнього військовослужбовця у Смілі на Черкащині утримуватимуть під вартою, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

У відомстві кажуть, що «правоохоронці затримали 28-річного чоловіка, підозрюваного у побитті колишнього військовослужбовця та вимаганні грошей у місті Сміла. Чоловік переховувався в одному з готелів на Черкащині, намагаючись уникнути слідства. Йому інкримінують правопорушення за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Також повідомлено про підозру у хуліганстві батькові затриманого».

В ОГП уточнили, що під час обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили наркотики та зброю. Це стало підставою для ще одного кримінального провадження за фактами незаконного зберігання зброї та наркотиків (ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 КК України).

«Смілянський міськрайонний суд сьогодні, 11 вересня, задовольнив клопотання слідчих поліції та прокуратури й обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», – підсумували у відомстві.

Поліцейські затримали підозрюваного у побитті ветерана у Смілі на Черкащині, повідомила 11 вересня Національна поліція України.

Раніше прокуратура повідомила про підозру «особі, яка завдавала ударів» за фактом побиття військовослужбовця у місті Сміла. Підозрюваного також оголосили у розшук.

В ОГП додали, що під час моніторингу мережі «за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації встановлено, що 3 вересня 2024 року у м. Сміла між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів».

Під час конфлікту було завдано тілесних ушкоджень військовослужбовцю, якого визнано потерпілим у кримінальному провадженні.

Крім того, у пресслужбі Національної поліції уточнили, що керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Побиття військового у Смілі: нападнику повідомили про підозру і оголосили в розшук – ОГП