Нафтовидобувна компанія Медведчука за рік повномасштабної війни нарахувала $43 мільйони збитків

Російська нафтовидобувна компанія «НЗНП Трейд», яку контролюють родини колишніх народних депутатів України Віктора Медведчука і Тараса Козака, завершила 2022-й рік зі збитками у розмірі майже 3,5 мільярди рублів

Російська нафтовидобувна компанія «НЗНП Трейд», яку контролюють родини колишніх народних депутатів України Віктора Медведчука і Тараса Козака, завершила 2022-ий рік зі збитками у розмірі майже 3,5 мільярди рублів, що у перерахунку складає 43 мільйони доларів. Про це повідомляють журналісти проєкту «Схеми» (Радіо Свобода) з посиланням на бухгалтерський звіт про фінансові результати «НЗНП Трейд» за минулий рік.

У пояснювальній записці за підписом директора компанії ідеться про «суттєву невизначеність у здатності продовжувати неперервно свою діяльність», яку в «НЗНП Трейд» пов’язують зі збільшенням чистого збитку в порівнянні із 2021-им роком.

У компанії також прогнозують, що у майбутньому «на доходи і витрати можуть вплинути події, пов'язані зі спеціальною воєнною операцією (повномасштабною війною Росії проти України – ред.) від 24 лютого 2022 року». Разом із тим, вважають у «НЗНП Трейд», протягом 2022 року війна не вплинула на фінансові показники компанії.

Після обміну на українських військових Віктор Медведчук з’явився в етері пропагандистського каналу RT і повідомив, що створює новий політичний рух, який «розвінчає те, що Україна монолітна у своїх поглядах і в своїй нібито підтримці Зеленського і його злочинного режиму». Натомість, як виявили «Схеми», до політичного проєкту долучилися переважно маловідомі політичні коментатори, втікачі та обвинувачені у держзраді.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «У бізнесі тільки дівчата»: як соратник Медведчука депутат Козак «забув» задекларувати цивільну дружину з бізнесом у Росії

Восени 2022 року пов’язаний із Віктором Медведчуком російський нафтовий бізнес поповнився двома мережами автомобільних заправок на території Липецької, Тюменської та Курганської областей РФ.

Кума російського президента Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді та порушенні звичаїв війни, українські правоохоронці затримали в квітні минулого року. У вересні 2022-го його передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.