Генштаб ЗСУ: на фронті відбулося 80 боїв – майже половина на Покровському напрямку

На Покровському напрямку українські військові відбили 22 російські атаки, 14 боєзіткнень ще продовжуються.

Від початку доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень – майже половина з них зафіксована на Покровському напрямку, повідомляє станом на 16:00 Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на цьому напрямку сили РФ здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Малинівка, Гродівка, Желанне та Скучне. Українські військові відбили 22 російські атаки, 14 боєзіткнень ще продовжуються.

На Харківському напрямку противник здійснив 12 атак поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська – біля останнього досі тривають два боєзіткнення.

На Лиманському напрямку російська армія шість разів штурмувала позиції українських захисників біля Макіївки, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. П’ять боїв завершено, один – триває.

Російські війська також атакували на Сіверському, Краматорському, Торецькому, Курахівському, Придніпровському напрямках.

У штабі додають, що,серед іншого, російські загарбники завдали п’ять авіаударів, скинувши сім КАБів на місто Торецьк.

Читайте також: Бої йдуть у міській забудові біля Торецька – пресофіцер 32 ОМБр

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Після початку української операції в Курській області РФ аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 10 серпня зазначили, що російське військове командування «не поспішає» перекидати війська з інших оперативних напрямків під Курськ для протидії ЗСУ, щоб не допустити зрив наступу на сході України.

Розвідка Великої Британії констатує, що Росія продовжує покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія РФ штурмує Гродівку: останній бастіон перед Покровськом?