Шмигаль розповів про плани на Конференції з відновлення України в Лондоні

Денис Шмигаль додав, що українська сторона очікує за підсумками підписання документів, які «прискорять нашу відбудову та розвиток»

У Лондоні стартує Конференція з питань відновлення України. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль увечері 20 червня, українська сторона межах заходу представить й обговорить із міжнародними партнерами основні аспекти відбудови.

За його словами, це – «швидке відновлення, залучення приватних інвестицій в перспективні напрямки, активізація міжрегіонального партнерства».

Читайте також: ООН і Україна планують мобілізувати 300 мільйонів доларів на відновлення громад – Кубраков

Шмигаль додав, що українська сторона очікує за підсумками підписання документів, які «прискорять нашу відбудову та розвиток».

Велика Британія проводить Конференцію з відновлення України цього тижня, щоб допомогти країні швидко залучити іноземні інвестиції. Очікується, що на захід до Лондона прибудуть понад 1000 іноземних високопосадовців із 61 країни, представників неурядових організацій і сотні лідерів бізнесу та підприємців.

Конференція з питань відновлення України, яку проводять у Лондоні 21-22 червня, стане продовженням циклу щорічних заходів, останній з яких провели в швейцарському Лугано у липні минулого року.

За даними Світового банку, станом на березень 2023 року потреби України на відновлення та відбудову оцінювали в 411 мільярдів доларів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський запросив Світовий банк відновити роботу представництва в Україні