Шмигаль про «карантин вихідного дня»: цю тему наразі обговорюють

«Якщо ми підійдемо до такого рішення, то Міністерство охорони здоров’я окремо і детально проінформує, прокомунікує і проконсультується з народними депутатами щодо такої ініціативи», – сказав голова уряду

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що тему «карантину вихідного дня» наразі обговорюють на рівні різних робочих груп, і якщо уряд підійде до такого рішення, то про нього окремо поінформують. Шмигаль сказав про це, виступаючи 6 листопада під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Щодо посилення карантину, так званого вихідного дня, цю тему обговорюють на рівні різних робочих груп, експертів, суспільства. Якщо ми підійдемо до такого рішення, то Міністерство охорони здоров’я окремо і детально проінформує, прокомунікує і проконсультується з народними депутатами щодо такої ініціативи», – сказав Шмигаль.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Степанов спростував інформацію про можливість запровадження «чорних зон» карантину

Прем’єр додав, що уряд наразі не розглядає запровадження тотального карантину.

«МОЗ розглядає можливість введення додаткових обмежень на певний період для розірвання ланцюга захворювань. Але знову ж таки це не буде повна й постійна заборона. Наприклад, ми говоримо про посилення відповідальності за неносіння масок, зокрема, про підвищення штрафів», – сказав Шмигаль.

Напередодні в ефірі телеканалу «1+1» голова МОЗ Максим Степанов заявив, що міністерство пропонує запровадити «жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто, субота-неділя».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ запропонує уряду посилити карантин – Ляшко

«Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта, щоб у вихідні дні не працювало», – заявив міністр.

За його словами, це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

«Це точно не буде на ці вихідні. Ми розуміємо, що треба підготуватися. Я не виключаю, що ми будемо пропонувати це зробити вже з наступних вихідних (14-15 листопада – ред.)», – додав очільник МОЗ.

Він пояснив, що транспорт працюватиме і на вихідних, оскільки це критична інфраструктура.

Cтаном на 6 листопада в Україні виявлено понад 440 тисяч інфікованих, померли 8 125 людей, одужали – більш ніж 195 тисяч. Упродовж минулої доби виявили 9 721 новий випадок захворювання на COVID-19.