Забруднення Сейму: якість води в річці Десна на Київщині в межах норми – влада

Вода, яка подається в будинки киян, – безпечна.

Державна екологічна інспекція не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин у річці Десна в межах Київської області. Фактів мору риби не виявлено, повідомила 28 серпня пресслужба Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Напередодні було отримано інформацію від Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області щодо погіршення стану води у річці Сейм, яка є лівою притокою річки Десна. Зокрема, йшлося про забруднення води, яка рухається за течією Сейму, а також щодо замору риби в ньому

«Для запобігання негативному впливу на здоровʼя населення, Київська обласна комісія ТЕБ та НС рекомендує не користуватися водою річки Десна, заборонити там купання та вилов риби в Десні, а також використання річкової води для господарських потреб та поїння худоби», – йдеться у дописі.

Також пресслужба Київської міської державної адміністрації зазначила, що вода, яка подається в будинки киян, – безпечна.

Зазначається, що фахівці «Київводоканалу» постійно відбирають проби води і на етапі водозабору, і на всіх етапах водопідготовки.

27 серпня Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм повідомило, в Росії спричинили масштабне забруднення річки Сейм. Забруднення поширилось по всій акваторії річки Сейм у межах Сумської області і дісталося Чернігівщини.

У чотирьох громадах Конотопського району Сумської області та у Батуринській громаді Чернігівської області заборонили купання, вилов риби та використання води для господарських потреб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Поки живий Путін, буде війна»: чи допоможе курська операція повернути Україні захоплені території