Сербська опозиційна партія подала скаргу, заявивши про фальсифікацію виборів

Парламентські і місцеві вибори в Сербії відбулися 17 грудня

Сербська опозиційна партія 12 січня офіційно подала скаргу на ймовірні фальсифікації з боку владної партії президента Александра Вучича під час парламентських і місцевих виборів, що відбулися в Сербії минулого місяця.

«Сьогодні ми починаємо судову боротьбу», – сказав Міодраг Гаврилович, сербський депутат і віцепрезидент Демократичної партії, яка є частиною опозиційної коаліції «Сербія проти насильства» (SPN), що звинувачує владну Сербську прогресивну партію (SNS) у «крадіжці виборів» і закликає до нового голосування.

Сербська прогресивна партія Вучича, за даними виборчої комісії, отримала більшість у парламенті і перемогу з незначним відривом на муніципальних виборах у Белграді.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Белграді тисячі людей вийшли на протест після того, як виборча комісія Сербії відхилила вимоги опозиції

SPN вимагала від Європейського союзу провести міжнародне незалежне розслідування після того, як представники кількох глобальних спостережних організацій повідомили про численні порушення, включаючи випадки підкупу виборців і вкидання бюлетенів.

Спостерігачі за місцевими виборами також стверджували, що виборці з усієї Сербії і сусідніх країн були зареєстровані і привезені автобусами для голосування в Белграді.

Проти міжнародного розслідування виступив президент Вучич.

Вучич, який посилив контроль над балканською країною з моменту приходу його партії до влади в 2012 році, назвав ці вибори «найчистішими і найчеснішими» за всю історію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Сербії оголосили повні результати виборів, перемагає партія Вучича