У Секторі Гази розвантажили перше судно з гуманітарною допомогою

«Допомогу розвантажили і готують до розподілу», – повідомила 16 березня іспанська організація World Central Kitchen, що надала допомогу

Першу партію гуманітарної допомоги, яка надійшла до Сектору Гази морем, – майже 200 тонн продуктів – вивантажили на берег.

«Допомогу розвантажили і готують до розподілу», – повідомила 16 березня іспанська організація World Central Kitchen, що надала допомогу.

Судно Open Arms відпливло із кіпрського порту Ларнака 12 березня і прибуло до узбережжя Гази 15 березня. Організація, заснована Хосе Андресом, іспанським шеф-кухарем, що живе в США, готує ще одне судно з гуманітарною допомогою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден: Нетаньягу «більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає йому»

Раніше цього місяця стало відомо, що американські військові збудують тимчасовий порт на березі Сектора Гази, через який палестинцям морем доставлятимуть гуманітарну допомогу. Передбачається, що в порту буде тимчасовий причал, який дозволить збільшити постачання гуманітарної допомоги на сотні додаткових вантажівок щодня. Місія координуватиметься з Ізраїлем, ООН і гуманітарними неурядовими організаціями.

Гуманітарна криза в Секторі Гази, керованому «Хамасом», викликає все більшу стурбованість західних держав.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зі США до Гази попрямував корабель для створення гуманітарного порту

Ізраїль розпочав наземну операцію у Смузі Гази у відповідь на напад угруповання «Хамас», визнаного терористичним в ЄС і США, на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року. Тоді від рук джигадистів загинули близько 1200 осіб, включаючи дітей, жінок і літніх людей, понад 250 були захоплені в заручники й вивезені до Сектору Гази. Ізраїль заявив, що його мета – повне знищення «Хамасу».

Підконтрольне «Хамасу» МОЗ Гази стверджує, що з початку бойових дій у секторі загинули понад 30 тисяч палестинців. Ці дані неможливо перевірити з незалежних джерел. Багато країн звинувачують Ізраїль у надмірній жорстокості щодо мирних громадян. Ізраїльські військові стверджують, що атакують виключно інфраструктуру джигадистів і стверджують, що «Хамас» розміщує свої обʼєкти в густонаселеній забудові, використовуючи мирне населення як живий щит.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Із Гази евакуювали чергову групу громадян України – посольство в Ізраїлі