СБУ заявила про затримання оператора БПЛА – він наводив російську артилерію на свою бригаду ЗСУ

Зруйновані будівлі у східній частині Часового Яру на Донеччині, 7 липня 2024 року

Служби безпеки України затримала 22-річного оператора безпілотних систем однієї з бойових бригад ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними СБУ, у 2023 році контрактник був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ, він «зливав» російському спецслужбісту локації свого підрозділу БпЛА, який займався коригуванням вогню по військах РФ, що атакували Часів Яр.

В українські спецслужбі вважають, що російські загарбники планували використати цю інформацію для ударів по позиціях українських дронщиків, які заважали російському прориву до міста.

Також, за даними української спецслужби, затриманий намагався передати ФСБ координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру.

У СБУ повідомляють, що фігурант потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські коментарі в російських телеграм-каналах, де підтримував війну РФ проти України, під час обшуків у затриманого вилучені мобільні телефони із доказами роботи на РФ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: CБУ заявляє про затримання двох агентів РФ, які встановлювали камери для коригування ударів на Полтавщині та Сумщині