СБУ: жительку Донеччини затримали за збір даних про Сили оборони, вона планувала виїхати до Росії

За повідомленням, жінка передавала Росії дані про локації українських військ на Покровському напрямку

Служба безпеки України повідомила 16 жовтня про затримання «агентки ФСБ», яка збирала для російських спецслужб дані про Сили оборони.

За повідомленням, жінка передавала Росії дані про локації українських військ на Покровському напрямку.

«Після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як «переселенка» до Євросоюзу, а потім – до РФ. Контррозвідники СБУ зірвали плани російської агентки і затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в Росію», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Сербії експосадовця СБУ Наумова знову засудили до року увʼязнення за відмивання грошей

Відомство уточнює, що фігурантка – 38-річна мешканка Селидового, Донецька область. Вона входила до агентурної мережі ФСБ, яку правоохоронці викрили в жовтні 2023 року:

«Тоді співробітники СБУ затримали двох коригувальників, що відслідковували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки. Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ».

За даними служби, основними цілями російських спецслужб були укріпрайони та бойові позиції артилерії ЗСУ, яка стримувала просування штурмових груп РФ у напрямку Покровська.

Читайте також: СБУ каже про ліквідацію трьох корупційних схем, на Закарпатті викрили 225 «фейкових студентів»

Жінці повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану, зараз вона під вартою. У разі обвинувального вироку їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Ім’я затриманої відомство не розголошує.

Станом на зараз, за даними Офісу генерального прокурора, в Україні зареєстровано 19 461 злочин проти національної безпеки. Серед них 3 701 справа відкрита за статтею про державну зраду.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Затримали агента ФСБ, який намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради – СБУ