СБУ повідомила про підозри ексзалізничникам Харківщини за допомогу військам РФ

Повідомляється, що після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до РФ, інші – вирішили «залягти на дно» в регіоні, але були затримані

Служба безпеки викрила чотирьох колишніх посадовці регіональної філії «Укрзалізниці» на Харківщині, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників.

«Одного призначили керівником, інших двох – його заступниками, а третього – інженером у лавах створеного ворогом «Купянск-южной дистанции колеи». На цих «посадах» вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті. Насамперед зловмисники сприяли перекиданню рухомого складу військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до тимчасово захоплених районів Харківщини», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до РФ, інші – вирішили «залягти на дно» в регіоні, але їхнє місце перебування виявили і усіх трьох затримали.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ затримала експосадовця ДАІ в Херсоні за співпрацю з окупантами

«Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі агресору). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою. Четвертому фігуранту, який втік до країни-агресора, також повідомлено про підозру у вчиненні злочину», – йдеться в повідомленні.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.